joi, 9 ianuarie 2014

Facebook, evaluat la 50 de miliarde de dolari !

                                            Facebook, evaluat la 50 de miliarde de dolari!

Reţeaua de socializare Facebook a fost evaluată la 50 miliarde de dolari, în cadrul unei tranzacţii cu Goldman Sachs şi un investitor rus, informează surse apropiate situaţiei, citate de New York Times. 


Potrivit acordului, Goldman Sachs a investit 450 milioane de dolari, iar compania rusă Digital Sky Technologies a adus alte 50 de milioane de dolari. Afaceriştii ruşi au mai investit anterior alte 500 milioane de dolari în Facebook.


Reprezentanţii Facebook şi Goldman Sachs au refuzat să comenteze informaţiile, notează New York Times. Cu o valoare de 50 de miliarde de dolari, Facebook ar depăşi companii precum eBay, Yahoo! sau Time Warner.


Finanţarea obţinută va permite Facebook să "fure" angajaţi talentaţi ai concurenţilor, să dezvolte noi produse şi să efectueze unele achiziţii.




Mark Zuckerberg, CEO-ul si cofondatorul Facebook, a anuntat ca va vinde circa 41 de milioane de actiuni ale companiei, intr-o oferta totala de circa 70 de milioane de actiuni, pentru a sustine plata impozitelor.
Valoarea acestei tranzactii este de circa 3,9 miliarde de dolari, potrivit The Star.

Circa 27 de milioane de actiuni vor veni din partea companiei, in vreme ce restul de circa 43 de milioane de dolari vin de la actionarii Faceboook.

Valoarea actiunilor Facebook a crescut de peste doua ori anul acesta, ajungand la 55,57 de dolari la inchiderea bursei din New York, miercuri.

Mai mult, agentia de rating Standard & Poor's a anuntat ca intentioneaza sa includa Facebook in indicele S & P 500, la finalul sesiunii din 20 decembrie.

Sursa: antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu