joi, 9 ianuarie 2014

FMI a aprobat acordarea celei de-a saptea transa pentru Romania !

FMI a aprobat acordarea celei de-a saptea transa pentru Romania ! 
Fondul Monetar International a aprobat ce-a de-a saptea transa din imprumutul pentru Romania. In conturile BNR vor intra, luni, in jur de 900 de milioane de euro, potrivit StirileProTV.

Transa de la FMI va intra si ea in rezerva BNR. Iar cu acesti bani, Banca Nationala poate apara leul de un eventual atac speculativ. Sa nu ne imbatam totusi cu apa rece. Un leu puternic nu-i ajuta pe exportatori. Iar ei sunt cei care pot sa scoata economia din recesiune.



Banca Centrala a anuntat vineri cel mai bun curs din septembrie incoace: 4, 25 de lei pentru un euro.

Specialistii spun ca aprecierea va continua pana in martie, cand am putea sa vedem chiar un curs de 4,15 lei pentru un euro.


"Vom revizui în sens ascendent prognoza globală de creştere economică, peste aproximativ trei săptămâni", a declarat Lagarde la Nairobi, în timpul unei întâniri cu liderii mediului de afaceri, citată de Bloomberg.
FMI a redus în luna octombrie estimările privind creşterea economiei mondiale în 2013 şi 2014, din cauza încetinirii dinamicii economiilor emergente şi incertitudinilor din SUA privind bugetul.
Două luni mai târziu, în luna decembrie, Lagarde a afirmat că vede "mult mai multă siguranţă" în economia SUA.
Rata şomajului din SUA a scăzut la 7% în noiembrie, de la 7,3% în octombrie, şi va continua să scadă odată cu îmbunătăţirea încrederii în revenirea sustenabilă a economiei, a mai spus Lagarde.
Fondul estimează în prezent o rată de creştere economică globală de 3,6% pentru acest an.
Lagarde a mai afirmat la Nairobi că reducerea achiziţiilor de obligaţiuni efectuate de Rezerva Federală a SUA ar putea avea efecte negative pentru economiile emergente, deoarece revenirea statelor dezvoltate creşte riscul apariţiei unor turbulenţe pe pieţele financiare.
"Pe măsură ce condiţiile din economiile avansate se normalizează, riscul unei volatilităţi mai ridicate pe pieţele financiare ar putea crea noi dificultăţi în zona economiilor emergente", a afirmat liderul FMI.
Rezerva Federală a SUA, cea mai puternică bancă centrală din lume, a anunţat în luna decembrie că va reduce, începând din ianuarie, programul de achiziţii de obligaţiuni de la 85 miliarde de dolari la 75 miliarde de dolari pe lună.

Sursa: Wikipedia.Org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu